weider_premium_bcaa_powder_500_gr_1817

Leucin, izoleucin i valin ubrajaju se u aminokiseline razgranatog lanca (BCAA). To su esencijalne amonikiseline i neophodno ih je unositi u organizam putem ishrane, jer imaju značajnu ulogu u izgradnji mišićnog tkiva. Čuvaju rezerve glikogena u mišićima od preteranog razlaganja za vreme intenzivnog fizičkog napora. Telo koristi BCAA kao indirektan izvor energije za mišiće pretvarajući ih u glukozu, putem glukoneogeneze u jetri. Preporuka je da sportisti pre početka i nakon završetka intenzivnih vežbi uzimaju dodatak BCAA. Optimalan odnos aminokiselina razgranatog lanca u preparatima na bazi BCAA je 2:1:1 (leucin:izoleucin:valin). Aminokiseline leucin:izoleucin:valin u preporučenoj dnevnoj dozi proizvoda PREMIUM BCAA POWDER su zastupljene u količini 3 g: 1,5 g: 1,5 g.
Glutamin je aminokiselina koja se prirodno nalazi u hrani bogatoj proteinima i najzastupljenija je aminokiselina u ljudskom organizmu. Smatra se da glutamin ima anaboličke funkcije u organizmu: pomaže sintezu proteina unutar mišićnih ćelija, učestvuje u detoksikaciji amonijaka, funkcioniše kao izvor azota i povećava proizvodnju glikogena u jetri, održava optimalan nivo kiselosti, jača imuni sistem. On ima bitnu ulogu u metabolizmu proteina suprotstavljajući se katabolitičkom efektu glukokortikoidnih hormona. Redukcija koncentracije glutamina u krvi posle intezivnog vežbanja doprinosi smanjenju imuniteta kod sportista preopterćenih treningom. Ne postoje ubedljivi dokazi koji objašnjavaju da glutamin smanjuje mogućnost razboljevanja zdravih sportista, ali se smatra da primena glutamina pruža podršku imunom sistemu i sprečava pojavu infekcija u slučaju pretreniranosti osetljivih sportista. Sadržaj glutamina u preporučenoj dnevnoj dozi proizvoda PREMIUM BCAA POWDER iznosi 1,5 g.

Preporučena upotreba: 10 g praha (~1 kašika) rastvoriti u 200 ml vode.

 

Naveden je sledeći sadržaj aktivnih sastojaka u 1 dozirnoj merici (10 g):

L-leucin 3 g
L-izoleucin 1,5 g
L-valin 1,5 g
L-glutamin 1,5 g
Premium BCAA Powder 500gr
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>